Ompelimo ritvaMai

Miten syntyi ritvaMai?

Ompelimo ritvaMai

Ompelimo ritvaMain taustalta löytyy 30-vuotias Ritva Mäntysalo, joka opiskelee mittatilausompelijan tutkintoa Seinäjoen SEDU:n ammattikoulussa. Ritva on aikaisemmalta koulutukseltaan sairaanhoitaja, ja hän tekee töitä koulun ja yrityksen ohessa. Innostus omaan yritykseen on pyörinyt mielessä jo pidempään, mutta sai kunnolla alkunsa koulun alettua syksyllä 2020. 

Ompelimo ritvaMai sai alkunsa Nuori Yrittäjyys ry:n kautta toimivan Vuosi yrittäjänä -ohjelman kautta, jossa Ny-yritys toimi koulussa osana opetusta. Ohjelman tavoitteena oli oppia ja kehittää omia yrittäjyyden taitoja. Ohjelman päätyttyä maaliskuussa 2022 alkoi virallinen yrittäjän polku y-tunnuksineen. 

”Jäin äitiyslomalle sairaanhoitajan töistä 2017 vuoden lopussa. Innostus ompeluun löytyi uudelleen, kun äitini lainasi minulle yli 20 vuotta vanhaa saumuriaan. Pikkuhiljaa kiinnostus lisääntyi enemmän ja enemmän, ja toisen lapsen syntymän jälkeen tein päätöksen hakeutua alan kouluun. Vuoden 2020 syksyllä koulun alkamisen jälkeen yrittäjyys ja sen opetteleminen alkoi konkretisoitua mielessäni.

Koulun kautta parhaaksi vaihtoehdoksi löytyikin Nuori Yrittäjyys ry:n kautta Vuosi yrittäjänä -ohjelma, jonka kesto on 12 kuukautta. Sen jälkeen viimeistään nähdään, lähtisinkö oikeaan yrittäjyyteen mukaan!” 

Suunnittelu- ja ompelutyö tehdään pienessä kotitoimistossa. Haluamme valmistaa vaatteita, jotka on valmistettu ekologisista ja eettisistä materiaaleista. Valmiissa tuotteissa käytetäänkin sertifioituja kankaita (Öko-Tex-standardi, GOTS), joissa on rajoitettu muun muassa tiettyjen haittakemikaalien käyttöä ja määrää. Esimerkiksi GOTS, eli Global Organic Textile Standard on tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti.

Ompelimo ritvaMai palvelee Peräseinäjoen Louonmäellä. Muistathan seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ritva Mäntysalo